Skip to content

Nem tisztítom meg az oldaladat!

    A mai blogbejegyzés akár az a címet is kaphatná, hogy „Szolgálati közlemény„, ugyanis amiről írni fogok az egy olyan probléma, ami idegőrlő és időrabló mind az ügyfél- mind pedig a saját részemről.

    Van egy alapszabály: ha egyszer feltörik az oldaladat, és azt rendbe kell tenni, akkor olyan szakembert bízz meg, aki

    1. Ért hozzá, van IT biztonsági végzettsége
    2. Van olyan konstrukciója, ahol garanciát is vállal arra, hogy az oldalad tiszta marad.

    A minap kértek meg egy weboldal rendbetételére – „nem kérünk rá védelmet, csak most gyorsan rendbe kell tenni”. Megcsináltam, kifizették. Pár nap múlva kaptam a levelet, miszerint a tárhelyszolgáltató jelezte, hogy „még maradt fertőzött fájl”. Persze, én is tévedhetek, megnézem a nálam lévő tisztított oldalt – hátha tényleg valamilyen fertőzésnek sikerült a radar alatt maradnia. Ezekben a fájlokban viszont minden tiszta volt, tehát egyértelművé vált, hogy az oldal visszafertőződött.

    Szolgáltatásaim között nem véletlenül nincs olyan, hogy „weboldal egyszeri tisztítása”! Nincs értelme. Van egy-két remek partnerem, akinek a kérésére szoktam ilyet vállalni – de ez a mai nappal megszűnik!

    Megszűnik, mert eddig is hangsúlyoztam, hogy „csak tisztítás” esetén nem tudok garanciát vállalni az elvégzett munkára:

    • Nem tudok garanciát vállalni azért, hogy ha jövő héten egy biztonsági frissítést nem telepítesz fel, és ezért újra fertőzött leszel.
    • Nem tudok garanciát vállalni azért, mert a wp-admin felhasználónevedhez tartozó jelszót szerezték meg / törték fel.
    • Nem tudok garanciát vállalni azért, mert fertőzött a géped, vagy egy másik jelszavadat törték fel, és FTP-n át fertőzöd vissza a saját weboldaladat.

    Ezekre egyszerűen nem lehet garanciát vállalni egy egyszerű tisztítás esetén. Pontosan ezért mondom a hozzám fordulóknak, hogy fizessenek elő a WebShieldre! Ez egyrészt tartalmazza a teljes tisztítást is, másrészt pedig garanciát is vállalok rá a teljes előfizetési időszakra! Biztos lehetsz benne, hogy ha bármi problémád van, akkor ugrani fogok, rendberakom! (Feltéve, hogy észreveszed egyáltalán, és a WebShield nem szűrte ki a támadást) Ha feltörték a jelszavadat, tudni fogjuk. Ha FTP-n fertőződsz vissza, tudni fogjuk. Egy rakás rizikófaktort kizárhatsz, és teljes támogatást kapsz az előfizetésed mellé!

    Tegyük fel, hogy kérsz egy egyszeri weboldal tisztítást, amit megkapsz nagyon-nagyon nyomott áron, mert szuper régi ügyfelem vagy. Ebben az esetben 12.000Ft + Áfa áron kapsz egy tisztítást „mert csókos vagy”, de garancia nélkül. Én ráuszítom az automatikát, foglalkozom vele 1-2 órát, és lesz egy tiszta oldalad – ki tudja meddig…

    Könyörgök! Ezt ne akard!

    Fizess elő egy negyedévre a WebShieldre! Árban nincs nagy különbség – kemény 500 forint + Áfa a differencia. Viszont 3 hónapig nyugodtan alhatsz, lesznek mentéseid, biztonságban lesz az oldalad. Vedd ezt amolyan próbaidőszaknak. 3 hónap alatt látni fogod akár a havi jelentésekből, hogy  megéri-e számodra előfizetni erre a szolgáltatásra.

    • Ha igen, akkor win-win szituáció áll elő. Te nyersz, mert biztonságban lesz az oldalad, és már látod azt is, hogy nem felesleges számodra a WebShield. Én is nyerek, mert újabb ügyfelet sikerült szereznem.
    • Ha úgy gondolod, hogy ez számodra nem éri meg, akkor sincs semmi gond! Én némileg szomorúbb leszek, de Te az egyszeri és garanciamentes tisztítás helyett kaptál egy tisztítást és 3 havi védelmet!

    Tehát: ha az oldaladat feltörik, állok rendelkezésedre! De „csak tisztítás” mostantól nincs!

    Vélemény, hozzászólás?

    Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük