Skip to content

Ami volt – és ami lesz…

    Bizonyára (illetve remélem, hogy) feltűnt, hogy az elmúlt hetekben rendszeresen kimaradtak a csütörtöki posztok. Ez nem annak köszönhető, hogy kifogytam volna a témákból, sőt, több mint 30 posztra elegendő téma van összegyűjtve. Egyszerűen túl sűrűre sikerült az augusztus, és ezt még sikeresen megspékeltem némi hőemelkedéses-torokgyulladásos szörnyűséggel, ami még most sem múlt el teljesen.

    Vegyük sorra, hogy mire ment el eddig, és mire fog elmenni ezután az időm…

    Új termékek

    Augusztusban még ezerrel próbáltam egy tavalyi hangfelvételemet emberi minőségűre hozni, de sajnos rá kellett jönnöm, hogy már a felvételnél profi eszközöket kellett volna használnom. Ettől függetlenül a hanganyag kikerül a webshop részre, csak lényegesen csökkentett áron. Ennél jobb hír, hogy az egyik fejlesztő céggel karöltve sikerül kidolgozni egy új szolgáltatást. Ezzel kapcsolatban egyelőre csak annyit árulok el, hogy a weboldalak megrendelőinek csak áttételesen lesz ez jó. A célcsoport az egyedi rendszereket készítő webfejlesztő cégek. No, nekik baromi jó lesz!

    Az augusztusi termés tehát blogposztok helyett a megvásárolható, nem profi minőségű, ám hasznos hanganyag WordPress felhasználók és fejlesztők számára, illetve egy új szolgáltatás az egyedi rendszerek híveinek – de ez utóbbiról csak októberben fog lehullni a lepel.

    Ismét kiállító leszek

    Egyelőre a szeptember és október sem látszik posztokban gazdag hónapnak, ugyanis már most készülni kell az idei Marketing Expo kiállításra. Ha jössz, akkor feltétlenül keresd fel a WebShield standját! Lesznek szuper ajándékok, nyereményjáték, és persze kedvezmények.

    Szeretnénk az expóra egy új kommunikációs csatornát kialakítani (chatbot), hogy kicsit görülékenyebbé tegyük a kiállításon a kommunikációt. Persze itt még rengeteg kérdés felmerül, sosem csináltam ilyet. Egyelőre próbálgatjuk a lehetőségeket és megnézzük hogy mire lesz képes ez az eszköz.

    És persze jönnek az ilyenkor szokásos sürgető határidők is: add le a névsort, kéne a logo, mi legyen a hirdetés szövege? Van grafikus? Van névjegy? Hogy rendezzük be a standot? Ááááá…

    És persze az Expo másnapján sem lesz pihenés, hiszen kezdődik a Hacktivity! Remélem idén nem lesz olyan száraz mint a tavalyi…

    WebShield fejlesztések

    Az elmúlt hetekben elég sok fejlesztéssel gyarapodott a WebShield plugin. Persze jó szokáshoz híven a felhasználók elől ezek rejtve maradnak, mert pont az a lényeg, hogy ne kelljen a biztonsággal foglalkozni.

    Azonban van valami, amivel mindenképpen foglalkoznom kell: a havi reportok küldése kezdetben még jó ötletnek tűnt, de be kell látnom, hogy eljárt felette az idő. Így már tervezési fázis alatt van a WebShield dashboard, ahol minden előfizető nyomon tudja követni, hogy éppen milyen csúnya dolgok történnek az oldalán. Védelmi szempontból ennek semmi jelentősége nincsen, viszont mégiscsak profibb, mint egy havonta küldött, és nem túl modern kinézetű PDF.

    Erősen gondolkozom rajta, hogy a WebShield szolgáltatást szét kéne bontani különböző csomagokra. Van akinek a teljes védelem számít, van akinek a sebesség. Bár tény, hogy a méréseim alapján a WebShield gyorsabb mint például az All-In-One-WP-Security, mégis van még benne tartalék, lehetne gyorsítani. A lassabb verzióból, illetve 1-2 funkció kihagyásával létrehoznék egy olcsóbb megoldást.

    Az biztosnak tűnik, hogy a fullos csomag ára nem fog csökkenni az elkövetkező időben. Persze vannak olcsóbb, meg ingyenes megoldások is, de sehol nem kapsz olyan biztonsági támogatást, amit a WebShield nyújt. (Arról nem is beszélve, hogy nem kell kismillió olyan beállítást megcsinálnod, amiről akár nem is érted, hogy mit takar.)

    Ennél többet sajnos most nem mondhatok, de bízom benne, hogy hamarosan visszatérnek a rendszeres posztok, esetleg videós formátumban – ahogy azt még nyáron ígértem. Gondoltam rá, hogy a mai posztot videóra mondjam, de a fent említett torokgyulladás miatt még kappanhangom van – így aztán mindenki jobban jár, ha csak olvasni kell.

    Ha az egészséges hangomat szeretnéd meghallgatni, ajánlom az elkészült hanganyagot:
    https://www.webshield.hu/termek/wordpress-biztonsagi-est-2016-hanganyag/

    Eredetileg 10e forint körüli összeget szerettem volna elkérni érte, de sajnos a minőség miatt erre nincs lehetőségem. (nincs pofám hozzá). Aki szeretné, féláron viheti!

    Vélemény, hozzászólás?

    Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük